Luokittelematon

”To be or not to be” Hkt:lla

29.12.2012, zofia

Rynnistän ihmisten läpi kohti Helsingin kaupunginteatteria. Apua kun on kylmä! Apua kun on liukasta! Apua kun on ihmisiä! Apua kun on kiire! Lopulta mieli alkaa helpottumaan kun tuttu teatteri siintää näkyvissä. Apua kun on ihanaa olla taas täällä… Astun sisälle teatteriin, Sara ja Nana ovatkin jo aulassa. Anna-Maija on varannut meille liput, iso kiitos siitä. Jätämme takit narikkaan ja lähdemme bongailemaan tuttuja naamoja pitkin teatteria. Lopulta pääsimme istumaan katsomoon, ja vielä eturiviin. Jee! 😀  Ennen esitystä, kun porukka astelee vielä sisälle, lavalla on ihania soittopoikia, joiden ilmeistä päätellen he tunnistivat meidät Wickedistä.

Ofelia (Anna-Maija Tuokko) ja Polenius (Asko Sarkola)

Ofelia (Anna-Maija Tuokko) ja Polenius (Asko Sarkola)

Väli-ajalla fiilis oli kyllä ihan mahtava. Hamlet oli räjäyttänyt tajunnan! Totta kai se oli ilmiselvää että juuri tämä Hamlet tulee olemaan hyvä, loistava casti ja William Shakespearen teksti jne. Mutta tämä oli vaan niin loistava! Eero Aho Hamletin roolissa oli mykistävä. Rooli on kuin luotu hänelle.

Kuningas (Esko Salminen) ja Hamlet (Eero Aho)

Kuningas (Esko Salminen) ja Hamlet (Eero Aho)

Roolityö hoitui muutenkin kaikilta tässä niin hyvin. Esitys tosiaankin viihdytti, nauratti ja hämmästytti! Olin esityksen jälkeen aivan sanaton. Hamletin suuruutta ja mahtavuutta ei pysty edes kuvailemaan. Vaatii paljon rohkeutta ruveta rakentamaan tuollaista prokkista.

Ja kun Anna-Maijaa shown jälkeen tapailtiin, Ansku ihasteli sitä miten mukana me oltiin oltu ja naurettu, koska porukka ei useasti naura. Itse mielessä vähän sitten kelailin että yleensä kun menee teatterille katsomaan William Shakespearen tekstejä, paikalla on tosi vähän nuoria, ja ne jotka sinne ”viitsivät” tulla, ovat siellä vain ”sivistyksen takia”, ja kun esitys alkaa, he eivät ymmärrä yhtään mitä lavalla sanotaan. Kari Heiskasen Hamletissa ei onneksi ollut tätä ongelmaa ja siksi suosittelen… ei, vaadin teitä menemään katsomaan tämän.

Olenkohan nyt tarpeeksi kehunut Hamletia maasta taivaisiin? En. Ei sitä voi kehua tarpeeksi. Musiikki oli loistavaa, casti oli loistava, puvustus ja lavastus, wow! Kiitos ihanasta teatterielämyksestä, ihmiset! Keep doing same, please 😉

Lippu ja käsiohjelma.

Lippu ja käsiohjelma.

Anna-Maijan nimmari.

Anna-Maijan nimmari.

Teatteri illan jälkeen tädin kämpillä.

Teatteri illan jälkeen tädin kämpillä.

Mutta nyt ollaan taas kotona, pitkästä aikaa. Olin alkuviikosta isällä, pari päivää Kuopiossa ja eilen Helsingissä. Ja nyt ilmeisesti loppu loman ajan kotona… ehkä. Katsoo nyt miten käy 😀 En ole sellaisia lomalaisia, jotka haluaa vain olla. Pitää olla menoa ja meininkiä. Nytkin on kaveri tulossa yökylään. Mutta hauskoja loppulomia ja loppuvuotta teille sinne! 🙂


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *