Luokittelematon

Vappuilua ja vampyyreita ^^

27.07.2012, zofia

1.toukokuuta, minä ja teatterikaverini Vilma melkein tyhjässä ja todella vanhassa junassa matkalla Seinäjoelle. Pari tuttua Tanz-fani kaveria istuu toisella puolella junaa. Juna ääntelee hassusti ja lähtee lopulta liikkeelle. Vilma ryhtyy kuuntelemaan lempibändiään Queensia. Ai mitä me ollaan Seinäjoelle menossa tekemään kun Tanssikaan ei enää pyöri? No, katsomaan tietenkin Vappumusikaali konserttia! Tanssista tutut näyttelijät esittävät klassikkomusikaalien biisejä ja tietenkin myös pari Tanssinkin kappaletta. Ulkona paistaa ihanasti aurinko. Kevättä on ilmassa.  Minä, Vilma ja muu meidän teatteriporukka oltiin juuri viime viikonloppuna Ramppikuume nuortenteatteri kilpailussa Mikkelissä. Olin koko viikonlopun kovassa kuumeessa ja vieläkin kurkkuun vähän sattuu. Eilen pidettiin koulussa vappunaamiaiset, olin pukeutunut Sarahiksi. Siskoni valitti sitä että pukeudun aina joksikin musikaalihahmoksi, eikä kukaan koskaan tajua mitä esitän. Toinen siskoni oli piirtänyt kaulaani puremajäljet, joka oli tosi vaikea pestä pois. Kaulani punotti sen takia vieläkin. Konserttiin olin pukenut taas synttärilahjaksi saadun musical freak t-paidan. Rakastan sitä. Se on ihana.

Seinäjoella on kova kuhina. Minä ja Vilma lähdemme paniikissa etsimään ruokapaikaa. Budjetti on pieni ja näytökseen on enää tunti. Kaikki ruoka paikat ovat joko liian täynnä tai liian kalliita. Epätoivo alkaa iskeä. Pian päädymme hampaita kiristellen Kotipizzaan. Otan juustopizzaa, joka on ällöttävän rasvaista. Ruoan jälkeen näytökseen on enää 25 min. Lähdemme etsimään kaupunginteatteria, vaikka eihän siinä mitään etsimistä ole. Tiedän tasan tarkkaa minne pitää kulkea. Vastaan tulee pari tuttua julistetta, mikä ketuttaa. Miksi ne ovat vielä esillä?!

oletteko muuten huomanneet että välillä puhun Tanssista, välillä Dancesta ja välillä Tanzesta? Outoa...

oletteko muuten huomanneet että välillä puhun Tanssista, välillä Dancesta ja välillä Tanzesta? Outoa...

Teatterilla. Muitakin Tanze faneja, sekä Pieta ja Siiri! Jei! Esittelen Vilman kaikille.

”Ootko tullu vapaaehtoisesti vai onko sut raahattu tänne?”

”Raahattu…”

Ihastelen esillä olevia Tanssin pukuja. Upeita!

Vaikka emme istu Vilman kanssa muiden fanien tavoin eturivissä, näkymä on silti hyvä. Aloitamme Tanssin alkubiisillä. Fanit hurraavat. Sitten alkaa soida West Side Storyn musiikkia. Tutut kasvot ryntäävät lavalle. Ahh, tätä on ihana muistella <3 . Ensimmäiset kappaleet on esitetty. Jouko on jäänyt itsekseen lavalle. ”Moi.” Jouko tervehtii yleisöä. Naurua, kiljumista ja taputtamista. Jouko ilmoittaa että valokuvia saa ottaa, kunhan vaan ne eivät ole ”rakeisia”. Videokuvata tai nauhoittaa ei saa. Yleisössä riemun kiljahduksia ja porukka alkaa heti kaivaa kameroita esille. Minä teen samoin. Jee!

Sami Vartiainen ja Jyri Lahtinen, Sining in the rain

Sami Vartiainen ja Jyri Lahtinen, Sining in the rain

Ensimmäisellä puoliskolla lemppareihini kyllä kuului Samin ja Jyrin ”Singing in the rain”, jossa lopuksi Sami taivutti ”sulavasti” Jyriä. Se kuva on syöpynyt hyvällä tavalla mieleeni. Toinen lemppareistani oli kun Ville ja Leena Rousti esittivät upean The Phantom of the Opreasta tutun kappaleen ”All I Ask of you”, ja loppu puolella Leenalle ilmestyi hampaat ja hän yritti purra Villeä. Harmitti vain kun Leena unohti aika paljon biisin sanoja… Aijaijai. Sitten salissa kaikui tuttu kreivin ääni. Väli-ajan jälkeen kuulemma palaisimme Transylvaniaan. Huutoa ja aploodeja. ”Meniks se hyvin?” kuului vielä kreivin ääni. Naurua.

Fanit kerääntyvät jälleen yhteen. Eräs mukavan oloinen nainen tulee kysymään minulta kuinka useasti olen nähnyt Tanssin. Tiedättekö  mikä muissa musikaali faneissa on parasta? Jos he tunnistavat toisen fanin, he tulevat juttelemaan. Pelkäämättä muiden mielipiteitä. Se on mahtavaa. Mikseivät kaikki ihmiset ole samanlaisia?

Eräs fani pohtii että aikooko Jyri Lahtinen esittää The Rocky Horror Picture Showsta tutun kappaleen ”Sweet Transvestite”n kreivin vaatteet päällä. Se olisi nimittäin aika jäätävä näky. Muutama fani kehuu musical freak paitaani. Nauramme Jyrin ja Samin taivutukselle ja Jyrin ”meniks se hyvin?” jutulle. Väli-aika päättyy, palaamme takaisin katsomoon.

Väli-ajan jälkeen palaamme tosiaan Transylvaniaan. Jyri Lahtinen ja Anne Vihelä esittävät kappaleen ”Kun kaikki pimenee”. Annea ei meinannut tunnistaa. Hän muistutti lavalla niin hirevästi Railia. Ääni oli vain erilainen.

Biisin jälkeen ajattelin että nyt se oli siinä, ei enää Tanssia. Siirrymme toisen musikaalin biiseihin. Mutta ei. Ville Salonen ilmestyy lavalle… Alfredin vaatteissa! Ja on valmis esittämään kappaleen ”Sarahille”!

Ei siinä kyllä meinannut tuolissaan pysyä. Aina piti nousta seisomaan kun taputti. Villen poistuessa lavalta, Jouko tuli paikalle, Herbertinä. Oli tosi vaikea hillitä ittensä siinä tilanteessa. Prince Charming <3 Henkikään ei meinannut enää kulkea kunnolla.

Mutta mitä kettua? Jouko alkoi laulaa ”Kun rakastut” biisiä, jonka yleensä Ville veti. Ehkä se vetää sen soolona… mutta sitten… Ville tuli laulamaan lavalle Joukon osaa. Nyt, nyt kyllä.. käsi alkoi vapisemaan, kamera tärisi. Kuvien ottaminen oli hankalaa. Tää ei oo todellista. ”On peppusi herkullinen”, Ville laulaa. Katsomo repeää. Lopussa kuitenkaan Ville ei pure Joukoa, vaan kaivaa esille vaarnan.

Ville ja Jouko pakenevat lavalta. Jouko palaa lavalle ja pahoittelee isänsä puolesta. ”Nyt Jyri varmaan esittää Sweet Transvestiten”, kuiskaan Vilmalle. Mutta ei. Jyri tulee lavalle takaisin kreivinä ja… humalassa?

Malja yön! <3

Malja yön! <3

”Tän te varmaan osaatte”, humalainen kreivi naurahtaa. Yleisössä lauletaan ”varro vaan”, minä vedän mukana. Sitten kreivi kajauttaa ilmoille ”Malja yön!” ja nostaa kädessään olevaa pulloa ylös. Pankki tosiaankin räjähtää. Jyri on aivan loistava! Hetken aikaa tuntuu tosiaan siltä että lavalla ei ole Jyri, vaan humalainen kreivi. Kreivi poistuu lavalta. Leena tulee vetämään Cabaret-musikaalin biisiä. Rakastan Liza Minelliä Cabaretissa <3 Mutta sitten… hetki jota moni on odottanut. Myös minä. Jyri ilmestyy portaisiin vetääkseen Rocky Horroria.

"Mää oon rakentanu miestä, jota voi helliä ja piestä..."

"Mää oon rakentanu miestä, jota voi helliä ja piestä..."

Ja tämän jälkeen lavalle ilmestyy muitakin transuja Jyrin lisäksi. Mm. Ville Salonen korkokengissä… se näky ei lähde ihan heti mihinkään. Voi Luoja.

Ja sitten konsertti on ohi. Yhyy. So sad. Astumme muiden fanien kanssa aulaan. Ja näen Joukon. Kaivan äkkiä kameran esille ja juoksen Siirin kanssa kysymään pääsemmekö kuvaan hänen kanssaan. Kehumme konserttia loistavaksi.

Jouko poistuu henkilökunnan ovesta. Siiri ja Pieta lähtevät. Minä jään venailemaan vielä Villeä Vilman kanssa ulko-oville, paikalla on myös muitakin Tanssi faneja. Jyri astuu ovesta ulos. Fanit ryntäilevät halailemaan häntä. Minäkin lopulta uskaltaudun halaamaan, vaikka Jyri ei varmaankan muistanut minua viime tapaamiselta. Tapasin myös Marian, yhden toisenkin Tanssi-fanin, jonka kanssa olin pari kertaa Facebookissa jutellut. Ihana tyyppi. Lopulta sitten Jouko, Sami, Anne ja Ville tulevat ovesta ulos. Lopulta pääsin sitten Villenkin kanssa kuvaan.

Kotimatkalla kurkkuuni on alkanut sattumaan vielä enemmän, joten haen junan ravintolasta kuumaa kaakaota.  Muistan että huomenna on bilsan koe, johon kannattaisi lukea. Yritän. Ja voin sanoa että ei tullut mitään. Ei tämän konsertin jälkeen. 😀  Kiitos maailman parhaasta vapusta!


Yksi vastaus

  1. Siiri sanoo:

    A trip down the memory lane… <3 Hymyilyttää, kiitos tästä postauksesta, oli pahuksen hieno konsertti silloin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *